Hva er Salicylamid?

Salicylamid er et smertestillende og anti-pyretic stoff som ligner på aspirin. Den har det vitenskapelige navnet o-hydroksybenzamid, eller amid av salicyl, med en kjemisk formel av C 7 H 7 NO 2. Det er kjent av en rekke andre navn, blant dropsprin, salamide, saliamin, salrin, salmid og mange andre. Salicylamid er et reseptfritt legemiddel og er til stede i en rekke over skranke medisiner for smerter.

Dette stoffet er noen ganger inkludert i forsterket reseptbelagte legemidler som en del av en formel som består av to eller flere narkotiske stoffer. Disse stoffene er noen ganger foreskrevet for smerte, betennelse og feber reduksjon. Salicylamid er mindre aktive enn noen smertestillende og anti-pyretics. Av denne grunn er det ofte brukt for mindre saker, inkludert hodepine, ryggsmerter, mindre leddgikt smerte og mindre ledd eller muskelsmerter.

Over skranke formuleringer som inneholder salicylamid ofte inneholder koffein, aspirin eller paracetamol. Kombinasjonen av medikamentet med koffein er ment å fremskynde dispergeringen av medikamentet til den delen av kroppen påvirkes av smerte. Når ment som en feber-redusering, er det ikke normalt kombinert med koffein. Kombinere salacylamide med andre smertestillende midler er et forsøk på å lindre ulike typer mindre smerter og plager med ett medisinering.

Salicylamid har mindre bivirkninger hos noen pasienter, inkludert urolig mage, mindre magesmerter, kvalme, dizzyness og døsighet. I sjeldne tilfeller kan alvorlige allergiske reaksjoner oppstå. Utslett, elveblest, blodig avføring, alvorlige magesmerter, nedsatt vannlating, ringing i ørene, alvorlig eller vedvarende oppkast og hørselstap er alle tegn på en alvorlig reaksjon og en lege eller helsepersonell bør konsulteres umiddelbart.

Som mange legemidler av denne typen, kan overdoser forårsake alvorlig skade på indre organer, som lever eller nyrer. Nøye følge instruksjonene for dosering er viktig. I ekstreme tilfeller av overdose, kan døden skyldes lever- eller nyresvikt.

Det bør ikke tas i kombinasjon med andre medisiner som inneholder acetylsalisylsyre, paracetamol, salicylamid eller andre smertestillende midler. I tilfelle av en mistenkt overdose av et medikament som inneholder salicylamid, kontakt Giftinformasjonen, lege eller helsepersonell umiddelbart.

Konsultere helsepersonell anbefales før du tar salicylamid, enten alene eller i en formulering med andre rusmidler. Bare en lege eller apotek er kvalifisert til å gi råd om bruk av dette stoffet og dets sikkerhet. Legemidler som inneholder salicylamid er ikke anbefalt for gravide kvinner, og doseringen må reduseres for barn med kroppsvekt mindre enn £ 150 (68 kg).

  • Salicylamid brukes ofte til å behandle medisinske problemer som kan behandles med aspirin.
  • En lege bør konsulteres for vedvarende eller alvorlige bivirkninger av å ta salicylamid.
  • Salicylat er en av de eldste feber reduserende NSAID tilgjengelig.