Hva er økologisk Calendula?

Calendula er en blomstrende plante fra daisy familien. Kronbladene er spiselige og ofte knust til pulver eller gjort til ekstrakter. Organisk calendula, som er produsert med begrenset syntetiske materialer, kan deretter benyttes som et utgangspunkt for en rekke forskjellige produkter. Kosttilskudd i form av piller eller tinkturer kan svelges, da de antas å bære mulige helsemessige fordeler. Oljer og kremer kan brukes lokalt for å behandle utslett, brannsår, arr og andre hudproblemer. Kronbladene selv kan legges til salater eller brukes i potpourri og aromaterapi.

Tinkturer laget fra planta € ™ s ekstrakt og mat-grade alkohol kan blandes med vann og tatt på en daglig basis, som kan piller som inneholder blomsten i pulverisert form. Økologisk calendula har ikke bare vitaminer og mineraler som beta-karoten, men også antioksidanter som flavonols. Disse plantebaserte metabolitter kan hjelpe kroppen bekjempe frie radikaler som kan til slutt føre til livstruende komplikasjoner, som for eksempel kreft. På denne måten, blir organisk calendula ansett for å ha anti-tumor egenskaper, som vist i en undersøkelse utført på mus.

Økologisk calendula kan også gjøres om til en te som kan drikkes eller brukes på sår. Blomsten er sagt å hjelpe med fordøyelsesproblemer som forstoppelse og kramper. Noen studier har antydet de anti-virus og anti-inflammatoriske egenskaper calendula i tillegg; de som sverger ved te drikke det for å avverge luftbårne sykdommer og leddsmerter.

Calendula kan ha en beroligende effekt når det blandes med andre kremer og gjort til en krem ​​eller balsam. Flere produsenter produsere organiske calendula kremer spesielt for babyer, da de kan redusere irritasjon fra bleie utslett. Skjønnhet kremer for hender og ansikt ofte bruker dette anlegget som base, også; det kan berolige solbrent eller sprukken hud og er ofte markedsført mot de med sensitiv hud spesielt. Antioksidanter i calendula oljer og tinkturer kan bidra til å bekjempe tegn på aldring, slik som rynker. De kan også behandle brannsår og sår på grunn av anti-virus-kvaliteter.

Selv om kronbladene av blomsten kan spises, mange finner det smak og lukt for å være ikke søt, men heller som det av humle, som ofte er forbundet med øl. Dette er på grunn av terpenoider funnet i blomsten. Terpenoider, en type hydrokarbon, blir ofte lagt til som en smakstilsetning til matvarer. Til tross for at duften av kronbladene kan betraktes som stikkende, er calendula noen ganger lagt til kosmetikk og dufter for dette formålet.

Organiske calendula kan kjøpes før det er laget til produkter, enten som en levende plante eller som tørkede blader eller pulverisert petals. Man kan ønske å prøve anlegget i sine ulike former, men ingen studier på mennesker har bevist noen konkrete positive effekter. Det kan være en god base ingrediens for de som liker å lage sine egne såper og kremer hjemme.

  • Organiske calendula kan gjøres om til te.
  • Organisk calendula kan brukes til å lette menstruasjonssmerter.