Hva er Kamala?

Kamala er det vanlige navnet for treet Mallotus philippinensis, også kjent som Rottlera. Treet vokser gjennom tropisk India, langs foten av Himalaya fra Kashmir østover, i Abyssinia, Kina, Australia og andre steder i Østen. Det er en liten eviggrønt tre fra Spurge familie som antas av mange å ha medisinske egenskaper. Kamala har blitt brukt av ayurvediske utøvere i århundrer, og ble nevnt i en gammel indisk tekst, Kurmapurana, fra så langt tilbake som 1000 f.Kr.

Treet produserer kapsler eller frukt på størrelse med en liten kirsebær, som modnes i februar og mars. Kjertler og hår er hentet fra moden frukt og behandles ved å knuse dem eller rulle dem mellom håndflatene. Siden oldtiden, kapslene, som er tett dekket av et rødt pulver, har blitt rullet i store flettede kurver å tillate dette pulveret til å sile gjennom i en annen container. Kjerneolje er også samlet fra treet og brukes som medisin.

Vitenskapelige studier av kamala har funnet ut at det er rikt på fenolsyre og phytophenols. Det antas å ha antioksidant, anti-inflammatorisk, og andre terapeutiske egenskaper. Den brukes til å drepe og utvise bendelorm og å behandle herpes ringorm og andre hudlidelser som skabb og spedalskhet. Pulveret brukes til å behandle øyesykdommer og legenden sier at det er en kraftig afrodisiakum.

Kamala er også brukt i behandling av bronkitt, magesykdommer, miltforstørrelse, og andre sykdommer. Dens sterk antioksidant og antiradical egenskaper tyder på at kamala kan være hensiktsmessig for bruk som et tilsetningsstoff for mat og kosttilskudd. Den brukes i ghee og vegetabilsk olje som en naturlig antioksidant.

Det finnes andre bruksområder for kamala i tillegg til tradisjonell medisin. Pulveret som dekker kapslene blir brukt til å lage en brun-orange farvestoff som brukes til farging av ull og silke. Oljen blir brukt som en behandling for tørt og skadet hår, og det tilsettes til salver for å forbedre behandling. Frøet oljen brukes i maling og lakk, er frøet kaken brukes som gjødsel, og tremasse brukes til å lage papir.

En bør utvise forsiktighet når de vurderer kamala som behandling tas oralt. Denne urten noen ganger fører til kvalme og oppkast. Det er ingen konkret informasjon om sikkerheten av urten. Som en tradisjonell medisin, har stoffet blitt funnet å noen ganger blandes med andre ingredienser, og bør ikke tas uten å konsultere en kvalifisert fagperson.