Hva er en skatteoppkrever?

En toller er en person som samler skatter, enten på føderalt nivå eller lokalt nivå. Generelt har mange jurisdiksjoner flyttet bort fra begrepet skatteoppkreveren til et begrep som har mindre av et stigma knyttet til den. Uansett hva det kan kalles, er hensikten med en toller fortsatt den samme, for å samle skyldige skatter til regjeringen og klare opp eventuelle avvik.

Arbeidet med en toller er mye annerledes enn hva det var i tidligere århundrer. Mange husker kanskje historier om gamle tollere fra Bibelen eller andre historiske tekster. Uten unntak, det var en manns jobb, fordi det krevde en viss grad av seighet. Mange foraktet skatteoppkreveren, som var kjent som en mann som kunne bli bestukket og kjøpte av av de som var i en posisjon til å gjøre det.

Kanskje på grunn av en slik negativ konnotasjon, har andre vilkår kommet til å bety det samme som skatteoppkrever. Internal Revenue Service har agenter. Stater og fylker kan ha revisorer, skatt eller comptrollers som utfører rollen til skattefogden. Vanligvis er målet fremdeles det samme.

Å være en toller i moderne tid er ikke så farlig eller så utsatt for fristelser og bestikkelser som jobben var i antikken. Nå, de fleste tollere jobbe gjennom en datamaskin for å finne avvik og følges opp gjennom en rekke overflødige kontroller som arbeider for å holde alle i sjakk. Mens det er fortsatt mulig å finne korrupsjon, er det stadig vanskeligere å skjule slike ting for en lengre periode.

I dag er skatte samlinger skjer primært gjennom automatiserte systemer og internett, eller via e-post. Merknader sendes ut for eiendomsskatt, eller datoer er forhåndsinnstilt for innlevering av inntektsskatt. Hvis disse skatter blir betalingsudyktig, så kan det være opp til en levende person til å bli involvert. På et slikt punkt, blir situasjonen mer kritisk for regjeringen.

I mange tilfeller vil selv ubetalte skattebetalere aldri se en live person som har rollen som en toller. Dialogboksen håndteres utelukkende via brev eller kanskje over telefonen. Det er bare i sjeldne tilfeller hvor en person vil bli besøkt av en person som prøver å samle skatter.

Unntaket fra dette er IRS agenter som kan besøke individer av stor rikdom eller bedrifter. Vanligvis er disse agentene høyt betalte spesialister som har til oppgave med å finne større mengder av ubetalte skatter. Derfor, med mindre en person eier en bedrift, jobber for en bedrift, eller er i den øvre 2 prosent av inntekt arbeidere, sjansene for å se en toller er relativt sjeldne. Hvis en IRS spesielle agent gjør besøk, anbefales det den personen som blir besøkt søke juridisk råd, da dette er vanligvis utløst av en kriminell etterforskning.

  • Tollere kan bli tilbudt bestikkelser for ikke å rapportere ulovlige aktiviteter.
  • Kommuner ansette tollere for eiendomsskatt.