Hva er et boliglån Arrangement Fee?

Et boliglån etableringsgebyr er en type utgift som noen ganger vurdert av en utlåner som en del av prosessen med å strukturere og godkjenne et boliglån. En gang omtalt som et administrasjonsgebyr, kan denne type avgift betales opp foran eller samlet i den totale mengden av lånet. Politikk på anvendelsen av denne avgiften vil variere, basert på prosedyrene for utlåner og eventuelle statlige forskrifter som kan gjelde for innvilgelse av lån til enkeltpersoner og foretak.

Formålet med avgiften boliglån ordningen er å kompensere de administrative kostnadene som er involvert i å vurdere låner € ™ s program. Långivere rutinemessig bruke en rekke oppgaver som kjører kreditt-rapporter, sjekke referanser, og andre viktige oppgaver som bidrar til å etablere kredittverdighet av søkeren. I tillegg er avgiften ofte ansett for å dekke kostnadene ved å reservere de midlene som er avsatt til låntaker og til også bidra til å kompensere for utgifter som påløper som en del av å opprette og administrere boliglån kontrakt over lånets løpetid.

Mengden av boliglån etableringsgebyr kan variere fra en utlåner til den neste. Noen långivere kreve en flat sats, mens andre vurderer en fast prosent av lånebeløpet. I enkelte land kan långivere vurdere en fast prosentandel av det totale lånebeløpet, deretter en liten prosentandel for hvert år at lånet er forventet å forbli i kraft. Med denne ordningen, låntakeren betaler en prosentandel for den samlede lån, deretter anbud også en tilsvarende prosentandel for hvert år i varigheten av lånet. Avhengig av hvor mye prosenten og antall år at lånet vil være i kraft, kan boliglån etableringsgebyr være betydelige.

Siden boliglån etableringsgebyr kan bli kjent som et administrasjonsgebyr eller noen andre navn, er det noen ganger nødvendig å arbeide med utlåner til å identifisere hva hver vurderes gebyr omfatter. Dette gjør det lettere å forstå hva anklagen gjelder og hvordan det ansvar knyttet til låne selv. Avhengig av omstendighetene, kan det være mulig å forhandle frem en lavere avgift, selv om mange institusjoner vurdere avgift ordningen til å være standard og ikke-omsettelige.

I mange tilfeller blir avgiften boliglån ordningen ikke betalt opp foran, men er pakket inn det totale beløpet finansieres for boliglån. Dette har fordelen av å la debitor å tilbakebetale avgiften i løpet av boliglån, men betyr også at interessen er brukt på at avgiften sammen med de andre komponentene i lånesaldo. Når og som mulig, velger å betale boliglån etableringsgebyr up-front i stedet for bunting avgiften til finansiering kan spare en god del penger i løpet av en 30-år boliglån.